vlč. Zlatko Sudac, sluga Kristov Boris Palčić Caskin

ISBN:

Published: 2010

Paperback

214 pages


Description

vlč. Zlatko Sudac, sluga Kristov  by  Boris Palčić Caskin

vlč. Zlatko Sudac, sluga Kristov by Boris Palčić Caskin
2010 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 214 pages | ISBN: | 7.35 Mb

Knjiga autora Borisa Palčića Caskina otkriva kako je započela priča o vlč. Zlatku Sudcu kojeg je služba odvela iz Novalje, ali ostat će upamćeno da je on svoje javno djelovanje započeo upravo u tom gradu gdje mu se pojavila i prva stigma u oblikuMoreKnjiga autora Borisa Palčića Caskina otkriva kako je započela priča o vlč. Zlatku Sudcu kojeg je služba odvela iz Novalje, ali ostat će upamćeno da je on svoje javno djelovanje započeo upravo u tom gradu gdje mu se pojavila i prva stigma u obliku križa. Autor obrazlaže kako se vlč. Sudac nije slučajno našao upravo u Novalji uz koju se povezuje nekoliko fenomena o kojima se širi narodna predaja, a koje su proučavali i naši znanstvenici.

Nedaleko od Novalje, na vrhu Velo tusto čelo, prirodni je fenomen – megalitski otisak u kamenu poznat kao Paški trokut, dimenzija 32 x 32 x 22 metra, nalik otisku glačala. Također, stoljetna legenda kaže da je u maloj novaljskoj crikvici Gospe od Luzara 1534. proplakala Gospa na slici, a o toj se pojavi mogu naći i izvješća u Rapskom arhivu.I prije pojave stigmi, Novaljci su vlč.

Sudca smatrali osobitim svećenikom i nazivali ga Božjim čovjekom. Mnogi su govorili da se Novalja potpuno promijenila njegovim dolaskom, a mnoge je mlade spasio od droge. Ljudi su ga obožavali. Nakon pojave stigmi i velikog medijskog interesa za mladog kapelana, vlč. Sudac premješten je na otok Lošinj. Novaljci su se pitali: Zašto su nam ga uzeli?Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "vlč. Zlatko Sudac, sluga Kristov":


thinkninetynine.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us